Sportsbetting

Sportsbetting är i grunden ett amerikansk uttryck som försvenskats genom att undvika särskrivning. Det är faktiskt precis samma sak som att oddsa på sport, men ett uttryck som börjar bli mer och mer vanligt i dessa kretsar, helst på nätet.

Sportsbetting är idag, tillsammans med poker och casinospel, en av de tre giganterna inom gambling. Visst finns det annat som också är stort, som exempelvis bingo, men det är ändå dessa tre spel om pengar som folk främst tänker på när man talar om spel av denna sort.

Sportsbetting är den spelform som den sportintresserade människan har närmast till att plocka upp. Det är en rolig sysselsättning som gör den sport man är intresserad av ännu mera spännande, och för några få kan det till och med komma att bli lönsamt i det långa loppet. Det är vanligt att den som gillar och tittar på mycket sport diskuterar om vem eller vilket lag som ska vinna innan man ska se på någonting. De som ofta har rätt i dessa kvalificerade gissningar kommer förr eller senare till insikt att detta kanske är någonting som man bör syssla med mer frekvent och den dag de hör talas om sportbetting (eller att oddsa) faller självfallet poletten ner.

Som sportsbettare så finns det även mycket hjälp att få. Man behöver inte ha stenkoll på exakt allt, då bland annat många sajter på nätet specialiserat sig i ämnet och håller därför koll på allt möjligt som man kan ha värde av, från odds till statestik, eller spelarbortfall. Den som ägnar sig åt sportsbetting med en seriös inställning brukar tendera att använda sig av denna hjälp, eftersom den är gratis och väldigt tidsbesparande.