Olika pokerspel

Från början fanns det bara 5 korts poker, men idag finns det hundratals olika varianter och sätt att spela poker. Hitta din variant som du känner att du behärskar och som du kan utvecklas i och bli bättre.

Är man ett par stycken så kan det vara trevligt att tillbringa en lördagkväll med gänget och spela någora omgångar Texax Hold'em eller någon annan rolig variant. Annars finns det mängder av möjligheter att gå in på nätet och välja något trevligt pokerrum och spela något av de pokerspel som erbjuds där.

Här är ett par exempel på olika pokerspel.

Texas Hold’em

Texas Hold’em är det vanligaste pokerspelet just nu, och klassas även som det största pokerspelen. Turneringar visas ofta på tv och är huvudturneringen för WOSP. Spelet är simpelt och börjar med att alla spelare får 2 kort vardera, dessa är gömda för alla andra spelare. Därefter lägger det 3 kort (floppen) på bordet på alla, sen 1 (turn) till och ytterligare 1 (river), så det är totalt 5 kort på bordet. Därefter gäller det att bygga bästa 5 korts handen med dina 2 kort på handen och de 5 kort som ligger på bordet. Spelaren med tar hem potten och sedan blandas alla kort och nya händer ges.

Blind Man’s Bluff

Blind man’s Bluff är precis som Texas hold’em, Förutom en enda skillnad, istället för att du ser dina 2 egna kort, ser du alla andras. Detta är varför det heter blind mans bluff, då du måste gissa dina egna kort genom att läsa av dina mostspelares reaktioner.

Ohama Hold’em

Ohama är ytterligare en spinn på Texas hold’em istället för 2 kort får du 4. sedan kommer 5 kort på bordet som vanligt, först 3 sedan 1 och 1. Men till skillnad från Texas hold’em, så måste du använda 2 av dina egna kort. Detta gör allt mycket svårare då även om du har 4 ess på handen kan du bara använda 2.

Crasy Pinapple

Crasy pinaple är även det en vridning på Texas hold’em, i Crasy pinaple får du 3 kort i handen, men måste efter floppen kasta 1. Detta gör det enklare att gå med då handen kan passa bättre till korten på bordet. Men var försiktig, då inte bara du kommer få bättre hand utav detta.