Battlefield 1 - Det stora kriget

Battlefield är en spelserie som många har ögonen på när det kommer en ny titel till serien. Iår kom den senaste som går under namnet Battlefield 1 och Dice försöker återspegla hemskheterna av första världskriget i ett actionpackat spel.

Dice utvecklade ett spel där de ville visa att det första världskriget inte bara var ett stort skyttegravskrig utan det fanns även andra slagfält än det europeiska. De vill även visa spelarna att det var under detta krig som världen fick för första gången se en massiv och intensiv förändring i både krigsföring och hur attityden till krig blev.

Med hjälp av deras FRostbyte motor kan de verkligen visa hur lerigt och hemskt kriget blir, de trycker verkligen på det visuella och skapar fantastiska intryck och många har rapporterat att spelet känns otroligt bra, vapnen känns, låter och beter sig som man förväntar sig att de ska.

Ur synen på en historievetare så gör Dice en extremt massa tabbar med helautomatiska kulsprutor och halvautomatiska gevär. Dessa vapen blev inte mer populära och vanliga förän början och mitten av andra världskriget, mer än 20 år senare.

Ser man däremot på det för vad det är, ett actionfyllt skjutspel så uppfyller de detta nästan perfekt. Många av kartorna är designade för att två arméer ska kollidera på mitten och en kaotisk och häktisk strid bryta ut. Du hoppar in i och börja skjuta omedelbart. De har utvecklat så att allt handlar om momentum och mobilitet vilket återsyns i de massiva striderna. Spelet blir otroligt roligt, galet och man uppmanas hela tiden til latt söka sig till nästa område som ska skyddas eller intas.